استرس

استرس عبارت است از واكنش هاي فيزيكي ، ذهني و عاطفي كه در نتيجه تغييرات و نيازهاي زندگي فرد، تجربه مي شوند. تغييرات مي توانند بزرگ يا كوچك باشند. پاسخ افراد به تغييرات زندگي متفاوت است . استرس مثبت مي تواند يك انگيزش دهنده باشد در حالي كه استرس منفي مي تواند در زماني كه اين تغييرات و نيازها، فرد را شكست مي دهند، ايجاد شود.

   علايم شايع

فيزيكي : گرفتگي عضلاني ، سردرد، درد قفسه سينه ، ناراحتي معده ، اسهال يا يبوست ، افزايش ضربان قلب ، دست هاي سرد و مرطوب ، خستگي ، تعريق شديد، بثورات ، تنفس سريع ، لرز، تيك ، تحريك پذيري ، كم اشتهايي يا بي اشتهايي ، ضعف ، احساس خستگي ، گيجي .

عاطفي : عصبانيت ، اعتماد به نفس پايين ، افسردگي ، بي تفاوتي ، تحريك پذيري ، ترس و پاسخ هاي هراسي ، اشكال در تمركز، احساس گناهكاري ، نگراني ، بي قراري ، اضطراب و وحشت .

رفتاري : سوءمصرف الكل يا مواد مخدر، افزايش مصرف سيگار، اختلالات خواب ، پرخوري ، كاهش حافظه و منگي .

    علل

بدن در يك موقعيت پراسترس با افزايش توليد هورمون هاي خاصي جواب مي دهد كه باعث تغييراتي در ضربان قلب ، فشار خون ، متابوليسم و فعاليت فيزيكي مي گردد.

   عوامل افزايش دهنده خطر

تغيير در شيوه زندگي و اختلال در امور روزمره طبيعي شخص كه مي تواند استرس ايجاد كند. برخي از علل شايع استرس عبارتند از:

مرگ اخير فرد مورد علاقه (همسر، كودك ، دوست ) ؛  از دست دادن هر چيزي كه براي فرد ارزشمند باشد.

آسيب ها يا بيماري هاي شديد   ؛  اخراج شدن يا تغيير شغل    نقل مكان كردن به يك شهر يا استان جديد

مشكلات جنسي بين فرد و شريك جنسي او   ؛   ورشكستگي مالي يا مقروض شدن شديد مثلاً به خاطر خريد يك خانه جديد

تعارض مدام بين فرد و يكي از اعضاي خانواده ، دوست نزديك يا همكار ؛

خستگي دايمي ناشي از استراحت ، خواب يا تفريح ناكافي.

    پيشگيري

براي كمك به پيشگيري از استرس منفي ، به آن دسته از امور زندگي بپردازيد كه مي توانيد از عهده آنها برآييد.

از آنجا كه هميشه نمي توان جلوي استرس را گرفت ، روش هايي را ياد بگيريد كه براي حفاظت از سلامت ذهني و فيزيكي خود، سازگار شويد. با مطالعه مقالات و كتب ، در مورد استرس به خود آموزش دهيد.

    عواقب مورد انتظار

معمولاً با درمان توسط خود يا درمان تخصصي بهبود مي يابد.

    عوارض احتمالي

استرس مزمن مي تواند در بسياري از مشكلات مربوط به سلامت شامل حوادث ، آرتريت ، آسم ، سرطان ، سرماخوردگي ، كوليت ، ديابت ، اختلالات غدد درون ريز، خستگي ، سردرد، كمردرد، مشكلات گوارشي ، اختلالات پوستي ، بيماري قلبي ، فشار خون بالا، بي خوابي ، دردهاي عضلاني ، اختلال كاركرد جنسي و زخم ها نقش بازي كند.

    درمان پزشکی

    اصول كلي

آزمون هاي تشخيصي ممكن است شامل موارد زير باشند:

مشاهده علايم توسط خود شما

شرح حال طبي و معاينه فيزيكي به وسيله يك پزشك در صورت لزوم

برخي از روش هايي كه به كاهش استرس كمك مي كنند، به شرح زير هستند:

يك روش را ياد بگيريد و به طور منظم و در صورت امكان هر روز آن را تمرين كنيد. روش هاي بسياري وجود دارند.

به مدت كوتاهي از هر وضعيت پر استرسي كه در طول روز به آن برمي خوريد، دور شويد.

يك روش سفت و شل كننده عضلات را ياد بگيريد و آن را تمرين كنيد.

از آوردن مشكلات خود به خانه يا بستر خودداري كنيد. در پايان روز، دقايقي را به مرور تك تك تجارب كل روز اختصاص دهيد به طوري كه انگار يك نوار را مجدداً گوش مي دهيد. تمام عواطف منفي را كه متحمل شده ايد (عصبانيت ، احساس عدم امنيت يا اضطراب ) از خود برهانيد. از كليه انرژي ها يا عواطف خوب (افكار عاشقانه ، ستايش ، احساسات خوب در مورد كار يا خودتان ) لذت ببريد. در مورد كارهاي ناتمام تصميمي اتخاذ كنيد و تنش ذهني يا عضلاني را رها كنيد. هم اكنون براي يك خواب آرامش بخش و بهبود دهنده عواطف آماده هستيد.

   داروها

پزشك شما ممكن است به مدت كوتاهي براي شما داروي آرام بخش يا ضد افسردگي تجويز كند.

    فعاليت

يك برنامه ورزشي اتخاذ كنيد. افرادي كه در وضعيت فيزيكي خوبي به سر مي برند، به احتمال كمتري به عوارض منفي استرس مبتلا مي شوند.

   رژيم غذايي

يك رژيم غذايي طبيعي و كاملاً متعادل اتخاذ كنيد. مكمل هاي ويتاميني ممكن است توصيه شوند.

درمان استرس از دیدطب سنتی

1ـ صبحانه: شیر تازۀ گاو کم‌چرب با عسل زعفران یا عسل عنّاب بخورد  .2   ـ مصرف سبزی‌جات (جعفری، ترخون، مرزه، پونه، نعنا، آویشن، ریحان، کاهو بدون‌سُس)، میوه‌جات (گلابی رسیدۀ شیرین، لیمو شیرین، میوۀ شاه‌بلوط (فندق کوهی)، خوردن سیب قرمز رسیدۀ شیرین معطّر طبیعی).     3ـ مصرف کدو حلوائی، تخمۀ خام کدو.   4ـ مصرف روغن زیتون طبیعی، یا زیتون خوراکی.   5ـ خوردن ماهی که بعد از آن عسل طبیعی بخورید. 6ـ خوردن غلّات (گندم، جو، ذرّت، برنج)، سبوس‌ها (سبوس گندم، سبوس جو، سبوس برنج)؛ زیرا برای درمان استرس و اضطراب نیاز به ویتامین 5B است که در سبوس غلّات هست لذا گوئیم نان‌گندم سبوس‌دار، نان‌جو سبوس‌دار، نان‌برنجی سبوس‌دار مصرف شود.  7ـ ماست شیرین کم چرب.  8ـ مغز خام بادام درختی شیرین.  9ـ ورزش‌های مناسب و نرمش‌های مفید در هوای آزاد حیاط منزل یا پارک (زنان به پارک بانوان بروند).

درمان تاریِ دید و ازدیاد نور چشم

1. میوه‌هائی که دارای بِتاکارُوتن که پایۀ ویتامین A است(مانند: هویج زرد، زرد آلو و ...)، 2. شب قبل از خواب: سُرمۀ چشم با پودر سنگ سُرمۀ سیاه اصفهان (سنگ آنتی مو آن= آنتیموآن= استیب نیت)، باعث ازدیاد نور چشم و درمان و پیشگیری از آب مروارید میشود، 3. هلیلۀ سیاه، 4. مصرف کُندُر خوارکی، 5. اگر صبح ناشتا به مدّت 40 روز، یک لیوان آب هویج زرد (زردک) را بهمراه یک قاشق غذاخوری مغز خام تخمۀ آفتاب‌گردان بخورد، دیدِ او قویّ شده و یک درجه شماره عینک او کم میشود (همچنین قوّۀ باه تقویت می‌شود)، 6. خوردن آب، آب‌لیمو ترش تازه در کم کردن نمرۀ عینک خوبست، 7. قارچ خوراکی (=کَمأة= مَنّ= شَحمَةُ الأرض) بخورد و آب آن‌را نیز در ساک چشم (داخل پلک پائین) بچکاند (زیادکنندۀ نور چشم و ضدّ درد چشم).

1گر گودی کمر دارید بخوانید...

یکی از شایعترین اختلالات در انحناهای ستون فقرات، گودی بیش از حد كمر است.

در ستون فقرات یكسری فرو رفتگی ها و برجستگی هایی در قسمت های مختلف وجود دارد. در حالت طبیعی فقرات گردن دارای یك انحنا ( تقعر ) به سمت داخل، فقرات پشتی انحنا بسمت خارج ( تحدب ) و ناحیه ی كمر انحنای رو به جلو ( تقعر ) می باشند. این انحنای كمر، اصطلاحاً لوردوز نامیده می شود و اصولا توانائی ایستادن ما تا حد بسیار زیادی مدیون همین انحناهاست. میزان انحنای ستون فقرات در یك ناحیه، بر سایر قسمتها نیز اثر گذاشته و می تواند آنها را تغییر دهد.  میزان انحنای كمر بیشتر از حد میزان طبیعی را هیپرلوردوزیس یا گودی بیش از حد كمر می نامند.

علت ایجاد گودی کمر چیست؟

- ستون فقرات توسط تعداد زیادی عضله محافظت می شود كه سلامت و تعادل آنها در سلامت و نرمال بودن حالت ستون فقرات نقش بسیار مهمی ایفا می كند.

عدم تعادل در عضلات نامبرده  یعنی قوی بودن برخی و ضعف یا گرفتگی بعضی دیگر از آنها، موجب پدید آمدن ناهنجاری هایی در شكل كلی ستون فقرات خواهد شد. در این میان نقش عضلات شكمی، بازكننده های مفصل پا به لگن در ایجاد هیپرلوردوزیس، از سایر عضلات مهمتر است.

- آكندروپلازی: این بیماری ارثی بوده و با اختلال در رشد و تكامل استخوان ها و نسوج غضروفی همراه است.

- التهاب دیسك كمر یا قوز بیش از حد ناحیه ی پشت: در این حالت ستون فقرات كمر بطور جبرانی دچار انحنای بیش از حد می گردد.

- چاقی: خصوصا بزرگی بیش از حد شكم و ضعف عضلات این ناحیه باعث كشیدگی بیش از حد ستون فقرات بسمت جلو و افزایش گودی كمر خواهد شد.

- پوكی استخوان: با تسهیل تغییر ارتفاع و شكل نرمال مهره ها باعث تغییر انحناهای طبیعی ستون فقرات می شود.

- در رفتگی تدریجی مهر ه ها: این حالت اغلب در ناحیه ی كمر دیده می شود و با لغزش یا جابجائی مهره ها همراه است. این بیماران معمولا از كمر درد، احساس جدا شدگی کمر و گودی بیش از حد كمر و برجستگی باسن شكایت دارند.

- ضعف عضلات شكمی در اثر علل مختلف

به نکات زیر توجه کنید:

در زمان نشستن، كف پا را صاف بر روی زمین قرار دهید، صندلی خود را تنظیم كنید.

وقتی ایستاده اید، یك پا را مستقیم روی زمین و دیگری را روی یك پله، چهار پایه و یا هر چیز مشابه. این كار حمایت كمرتان را افزایش خواهد داد.

بهترین حالت برای خوابیدن، وضعیت صورت و شكم رو به بالاست، در حالیكه بالشی زیر زانوها قرار گیرد، اما در صورتی كه تمایل دارید بر روی شكم بخوابید حتما بالشی زیر شكم خود قرار دهید .

بسیاری از افراد گمان میکنند قوس کمرشان غیر طبیعی است در صورتیکه اشتباه میکنند و این قوس باید وجود داشته باشد. هر گاه این قوس از حالت عادی خارج شود فرد را بیمار تلقی می کنیم.

کمر شامل چند قوس مختلف است،  عبارتند از قوس پشت سر که به سمت عقب قوس دارد، قوس در ناحیه گردن که به سمت جلو است، در ناحیه پشتی قوس به سمت عقب، در ناحیه کمری قوس به سمت جلو و در ناحیه لگن یا خاصره قوس دوباره به سمت عقب است که این حالت مانند یک فنر نیروهای وارده به کمر را به طور متعادل پخش می کند و در نتیجه فشار در یک نقطه متمرکز نمی شود. کم و زیاد شدن این قوس ها می تواند موجب ایجاد اختلال در وضعیت کمر فرد و فشارهای غیرمتقارن به نقاط مختلف کمر شود.

شایعترین علت افزایش قوس کمر، ضعیف شدن عضلات پشتی کمری است اما در مواردی لیز خوردن مهره ها روی همدیگر نیز باعث افزایش قوس کمری می شود.

درمان بیماری قند خون (دیابت)

دیابت یک اختلال در سوخت ‌و ساز (متابولیسم) بدن است که در آن یا انسولین به میزان کافی در بدن وجود ندارد، و یا انسولین موجود قادر نیست تا وظیفۀ خود را به درستی انجام دهد و در نتیجه به عِلّتِ وجود مقاومت در برابر آن، قند خون بالا می رود.

 

 

 

علائم عمومی دیابت: 1ـ پُر‌نوشی (که بدنبالش پُر ادراری اتّفاق بیفتد)، 2ـ پُر‌ادراری، 3ـ پُر‌خوری، 4ـ پُر‌عَرَقی (عرق ریزش زیاد)

مواردی که باید پرهیز شود:

1ـ اسانس‌های شیمیایی (آبمیوه‌های شیمیایی، نوشابه‌‌های گازدار، بستنی‌های صنعتی و ...)

2ـ مواد قندی شیمیایی (قند، شکر، شیرینی‌جات قنادی ها و...).

3ـ نان سفید، کیک و بیسکویت سفید، نان ساندویچی، برنج سفید، نخورید (لذا نان باید تنوری و برشته و به همراه سبوسش باشد؛ برنج و ماکارانی و کوکو سیب زمینی را نیز باید با شلتوک پودر شده بخورید).

4ـ خُرما (اگر کسی قند خونش از 200 بالاتر نیست، میتواند در 24 ساعت 2 تا 3 عدد خرما بخورد).

5ـ‌ به ‌پلاستیک دست ‌زدن ‌و در ظروف ‌پلاستیکی غذا‌ و آشامیدنی خوردن

6ـ میوۀ موز (از میان میوه‌ها، موز قند و چربی اش بسیار بالا است).

7ـ خوردن چربی‌های با ترانس‌بالا (روغن ‌جامد، موز، غذاهای پُر چرب، کیک‌خامه‌ای، خامه، سرشیر، کلّه پاچه، جگرسیاه، سرخ‌کردنی،تف دادنی، بو دادنی، ته دیگ).      8ـ پرخوری و کم تحرکی

9ـ آب بسیار سرد (به اصطلاح عرفی آب تَگَری)، 10ـ شام دیر وقت خوردن

 10ـ‌خواب بین‌الطّلوعین.(لذا بین‌الطلوعین نخوابید‌و نیم‌ساعت راه بروید)

11ـ بیمار دیابتی کمتر از سه روز، با همسر حلالش مجامعت نکند، (بلکه هفته‌ای یک‌بار یا دو هفته یک‌بار مجامعت با همسر حلالش کند).

12ـ خود إرضائی جنسی(استمناء در پسران و استشهاء در دختران) حرام است و گناه کبیره، و 23  بیماری می آورد (از جمله دیابت نوع 2) لذا این گناه را انجام ندهد.

تذکّر: دیابت می‌تواند دردهای عصبی ایجاد کند.

توجّه: برای پیشگیری از دیابت و قند خون، میوۀ انار رسیدۀ طبیعی بخورید.

درمان: بعد از پرهیز صحیح یا همزمان با آن، بایستی اقدام به کاهش قند خون کرد؛ لذا باید نگاه به سنّ بیمار و نوع مزاج و مقدار قند خون کرد و سپس به موارد ذیل عمل کرد (تذکّر: چندین مورد از موارد ذیل را عمل فرمایید کافی است، لازم نیست به همۀ موارد کاهش قند خون عمل کنید):

1ـ بهترین کاهش دهندۀ قند خون روزۀ شرعی گرفتن است.

2ـ دوعدد بادام تلخ صبح ناشتا یا با غذا بخورید.

3ـ کاهو (بدون سُس) به همراه غذا

4ـ کرفس خام شب قبل از خواب

5ـ روزی یک عدد کدو‌مسمّی به همراه پوستش

6ـ زیتون خوراکیِ سِفت و شفّاف   

7ـ پیاده روی روزی 30 دقیقه تا یک ساعت [صبح ناشتا (اوّل آفتاب) و شب بعد از شام].

8ـ توت (مخصوصا توتِ خشک)، توت فرنگی، تمشک

9ـ‌‌‌ شلغم(بشرطی کم‌کاری‌تیروئید نداشته‌باشد)

10ـ میوۀ لوبیا (پیله) و پوست دانۀ لوبیا  

11ـ سیرِ خام،    12ـ پیازچه،    13ـ موسیر 

14ـ گلابی، گیلاس، زردک (هویج رسمی= هویج زرد)

15ـ پیاز خام یک عدد متوسط در 24 ساعت، یا جوشاندۀ پیاز گیاه سیر   

16ـ سبزی شبلیله و تخم آن،   17ـ تُرب 

18ـ خیار بوته‌ای تازه (مغز آن به همراه تلخۀ آن) و تخم خیار   

 

19ـ خوردن یک عدد سیب ضرری برای دیابتی ندارد بلکه مفرّح قلب است و همچنین خوردن ترشی سیب  

20ـ در سرد مزاجان سبزی خُرفه بهتر جواب می دهد و وابستگی آنها را به أنسولین تزریقی را قطع می نماید.

21ـ ریشه و برگ و گُلِ کاسنی  

22ـ عصارۀ ترتیزک یا شاهی آبی   

23ـ مَنّ= شَحمَة الأرض= قارچ خوراکی بیابانی= دُنبلان کوهی، بعنوان ناهار یا ریز مغذّی بخورید  

24ـ در سرد مزاجان دمکردۀ برگ گردو (هر بار 7 گرم از برگ) و چهار پَرِ وسطِ مغز گردو برای کاهش قند خون مفید است و خوردن مغز گردو برای دیابتی مضرّ نیست     

25ـ در سرد مزاجان دمکردۀ گُل کلپوره و برگ آن و خوردن عرق کلپوره (بدون إسانس)، کاهش دهندۀ قویّ قندخون است

26ـ گزنه یکی از بهترین داروهای کاهش دهندۀ قند خون است و خونساز است.

27ـ کنگرِ فرنگی (حتّی در دیابتی که نارسایی کبدی دارد، و کم کاری تیروئید دارد)

28ـ جوشاندۀ میوۀ آمله 

29ـ عنّاب+ آلوبخارا+ تمر هندی بدون نمک+ آلوچه، از هر کدام نیم کیلو، در 2 کیلو آب خیسانده شود و دانه های آنها را بیرون بریزید سپس با هم مخلوط کرده، برای کاهش قند خون گرم مزاجان بسیار مفید است (سه فائدۀ دیگر نیز دارد مانند درمان یبوست و رقیق کنندۀ خون و ضدّ لختۀ خون)

30ـ‌خوردن یک‌قاشق‌مربّاخوری پودرهستۀخرما

31ـ تره فرنگی (به شرطی‌که بیماری تیروئید نداشته باشد)

32ـ دمکردۀ برگ شاه توت،      33ـ جُو سیاه  

34ـ علف هفت بند،      35ـ تُرشی سیب زمینی

36ـ مریم گُلی،             37ـ گُلِ قاصد 

38ـ گُل تلگرافی،          39ـ انگور تُرش

40ـ دمکردۀ برگ اکالیپتوس روزی نصف استکان و بُخور آن  

41ـ غاسول (اُشنان ـ ریشۀ صابونی)، [توجّه: امام‌ صادق علیه السلام فرمودند: اُشنان نخورید لذا باید اشنان را در آب خیسانده سپس بجوشانید و کفِ پا را در آن گذارید (بشرطی‌که حسّاسیت ‌پوستی نداشته باشید)

42ـ دمکردۀ برگ‌آرتیشو (برگ کنگر‌فرنگی)

43ـ دمکردۀ برگ گیاه بابا آدم (برای کاهش سریع قندخون بالا)

44ـ جوشاندۀ یک برگِ شاخ بُزی  

45ـ‌جوشاندۀ‌مخلوط‌برگ‌سیاهدار+ برگ‌تمشک  

46ـ دمکردۀ تمام گیاه قنطریون صغیر

47ـ صبح ناشتا سرکۀ چغندر   

48ـ میوۀ قره‌ قاط‌ زرد [ولی قره‌ قاط‌ سیاه که برای بیماری‌های‌چشمی مانند شبکوری، گلوکوم (آب‌سیاه)، کاتاراکت(آب‌مروارید) هم مفید است] و برگ آن نیز کاهش‌قندخون می‌آورد

49ـ مخلوط پودر عدس‌الملک (دو برابر)+ تخم خُرفِه (دو برابر)+ تخمۀ هندوانۀ حنظل (یک برابر)+ در کپسول خالی 250 میلی گرمی یا 500 میلی گرمی گذارده و میل شود.

50ـ پودر هنداونۀ حنظل را به کفِ پا گذارده. (بشرطی‌که حسّاسیّت پوستی نداشته باشید).

51ـ جین‌سینگ برای بیماری قند، اثر مثبت دارد، متابولیسم قندها و هیدرات‌های کربن در بدن را منظّم می‌کند‌و کمک به درمان خستگی جنسی و کمک به ایجاد نعوظ می‌کند.

درمان‌و کاهش قندخون در بیماران دیابتی که أنسولین تزریق می‌کنند

1ـ خوردن سبزی خُرفِه به همراه ناهار و شام، 2ـ عصرانه: جوشاندۀ 10 گرم برگ مریم گُلی در 100 گرم سرکه طبیعی، قابلیّت پائین آوردن قند خون در بیماران دیابتی وابسته به أنسولین را دارد.

درمان کبد چرب (گرید 1 و 2)، قند خون بالا، سرطان پوست، ورم‌های سخت و ورم بینی

1ـ هر صبح و شب پماد گُل همیشه بهار (کالاندولا) بمالید، 2ـ به همراه غذا کاهو (بدون سُس)، سبزی جعفری و سبزی کاسنی بخورید، 3ـ هر هشت ساعت یکی از این دمکرده‌ها را بنوشید: الف. دمکردۀ گَزَنِه ، ب. دمکردۀ گُل خارمریم ، ج. دمکردۀ شاهتره.

درمان بعضی از انواع سرطان

سال‌هاست بیماری سرطان هم جزو بیماری‌های رایج ایرانی‌ها شده و امروزه بیش‌از 300 تا 400 هزار ایرانی به بیماری‌سرطان مبتلا هستند و سالانه 85 تا 90 هزار نفر بر اساس آمارها به این تعداد افزوده می‌شوند. کارشناسان حوزۀ سلامت معتقدند سرطان 6% از بیماری‌های کشور را تشکیل می‌دهد و هزینۀ تحمیلی آن روی دوش خانواده‌ها است بطوری‌که این مسئله باعث می‌شود برخی خانواده‌ها که درگیر چنین بیماری غیر واگیری هستند به زیرِ خطِّ فقر سقوط کنند و برای ادامۀ درمان دچار مشکل شوند. سرطان‌های شایع در ایران ریه، سینه، معده، روده می‌باشد. به ازای هر 100 هزار نفر ایرانی، حدود 150 نفر سرطان دارند و 8 درصد سرطان‌های کشور ایران در استان خراسان است. شایع‌ترین سرطان‌ها در مردان ایرانی، سرطان معده و سپس سرطان پروستات است و شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان ایرانی، سرطان سینه و پستان و سپس سرطان رحم، تخمدان و دهانۀ رحم است.

در سال‌های اخیر میزان مرگ‌و میر در ایران بخاطر ابتلاء به سرطان از سالی 30هزار نفر به 55 هزار نفر رسیده، لذا سرطان سوّمین عامل مرگ‌و میر در ایران شناخته شده و این درحالی است که ایران تقریباً بیشترین میزان رشد سرطان را در جهان دارد و علل اجتماعی و زیستی و محیطی آن عبارتست‌از: 1ـ پیرشدن جمعیّت‌و أفزایش امید به زندگی، 2ـ سبک‌زندگی نادرست مثلاً خوردن غذای مانده و خوردن غذاهای صنعتی و پُرگوشت، 3ـ آلودگی‌زیست‌محیطی مانند: هوای‌آلوده، آب‌آلوده، محیط بستۀ دارای دودسیگار و قلیان، 4ـ شیوع چاقی‌و إضافه وزن‌و کم‌تحرّکی

 

توجّه: 75 درصد سرطان‌ها، ریشه در غذا و آشامیدنی‌ای که می‌خوریم، دارند، لذا بایستی به دو مقوله بسیار توجّه داشت:

1ـ مقولۀ کیفیّت آشامیدنی، 2ـ مقولۀ امنیّت غذا و امنیّت آشامیدنی؛ زیرا سونامی سرطان در کشور، در رتبۀ سوّم علل مرگ و میر قرار گرفته، یعنی: رتبه اوّل از علل مرگ و میر، بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های قلبی عروقی است و رتبۀ دوّم از علل مرگ و میر، سوانح و تصادفات و حوادث است، و رتبۀ سوّم از علل مرگ و میر، انواع سرطان‌های بدخیم و کشنده است.

علل شایع ایجاد سرطان:

1ـ مصرف دخانیات، 2ـ کم‌تحرّکی، 3ـ فست فودها، 4ـ آلاینده‌های محیطی، 5ـ اُسانس‌های شیمیائی، 6ـ غذاهای مانده، 7ـ إضافه وزن، 8ـ پُرخوری، 9ـ ظروف پلاستیکی، تفلونی، سربی و آلومینیومی(مثلا ظروف خمیر گیر در نانوائی‌ها و بعضی دیگ‌های زودپز از جنس آلومینیوم است‌و آلومینیوم بدترین نوع فلزی است که در نان وارد شده و باعث آلزایمر می‌شود، علاوه بر اینکه سرطان زا است)، 10ـ ادکلن‌های شیمیایی، 11ـ ترانس چربي بالا و روغن جامد، 12ـ مصرف كافئين زياد،13ـ نان سوخته، 14ـ پنیر مانده، 15ـ سرخ‌کردنی، ته دیگ، دو طرف کوکو، چیپس و...، 16ـ‌زیاد نگاه‌کردن ماهواره،کامپیوتر،‌تلویزیون، 17ـ‌‌زیاد بازی‌کردن با بازی‌های‌کامپیوتری، 18ـ تأخیر سنِّ‌ ازدواج، 19ـ پیرجمعیّتی، 20ـ آلودگی زیستی

توجّه: نان سنگک موجود 800 PPM آکریلامید دارد که سرطان زا است و حال اینکه باید حدّاکثر 0.5 PPM آکریلامید داشته باشد، فعلاً نان تُست کمترین آکریلامید را دارد.

علّت‌های اصلی ایجاد سرطان:

1ـ خوراک‌های صنعتی و غذاهای آماده (فست فودها، سوسیس‌ها و کالباس‌ها –به خاطر نیترات موجود در آنها که در بدن تبدیل به نیتروزامین میشود که مادّه‌ای سرطان‌زا است–، همبرگرها، پیتزا و...) [که بسیاری از املاح مقوّی و ویتامین‌های آن از بین رفته و 80% آنزیم‌های مفید آن پائین آمده] و آشامیدنی صنعتی (نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌های شیمیائی و...)، 2ـ موادّ شیمیائی و پلاستیکی، 3ـ استرس‌های روانی و روحی، 4ـ شوینده‌های شیمیائی، موادّ شیمیائی معطّر کننده، عطرهای شیمیائی، 5ـ امواج الکترونیکی و مخابراتی، 6ـ همۀ وسایل برقی که میدان مغناطیسی ایجاد میکنند که گاز سمّیِ فِلُورین (Felorin)، (برخی از قطعات کامپیوتری که داغ میشوند گازهای سمّی تولید میکنند)، 7ـ لباس‌هائی که با موادّ نسوز تولید میشود، 8ـ موادّ آرایشی شیمیائی، 9ـ بیشتر موادّ نگه دارندۀ شیمیائی، طعم دهندۀ شیمیائی، رنگ دهنده شیمیائی؛ سرطان زا هستند، 10ـ کنسروها، کمپوت‌ها [زیرا هر میوه‌ای که دو ساعت از زمان خُرد شدن آن بگذرد همه یا اکثر ویتامین‌های خود را از دست میدهد و تنها خاصیّت فیبری در آن باقی می‌ماند]، 11ـ افزایش سِنّ مخصوصاً در مجرّدها، 12ـ سبک زندگی نادرست.

توجّه: سرطان به سه طریق در بدن فراگیر می‌شود:

 1ـ از طریق بافت: که بافت سرطانی، حمله به بافت‌های مجاور میکند، 2ـ از طریق سیستم لنفاوی: که سرطان لنفاوی از طریق رگ‌های لنفاوی به سایر اعضاء هجوم می‌برد، 3ـ از طریق خون به سیاه‌رگ‌ها (وریدها) و مویرگ‌ها هجوم برده و به کلّ نقاط بدن نفوذ می‌کند.

املاح و ویتامین‌هائی که پیشگیری از سرطان می‌کند و همچنین در درمان سرطان نقش دارد:

1ـ مصرف سدیم به‌مقدار لازم (مثلاً سدیم

موجود در نمک دریا، امّا زیاده‌روی در مصرف سدیم فشارخون می‌آورد لذا یک‌گرم در اوّل غذا و یک‌گرم در آخر غذا بخورید در حالی‌که غذای‌تان بی‌نمک است)، 2ـ مصرف روی به مقدار لازم (مثلا مصرف گردوی خشک، فندق خشک، بادام شیرین درختی، توجّه: زیاده‌روی در مصرف روی، مسمومیّت می‌آورد)، 3ـ مصرف کلسیم به مقدار لازم (مثلا مصرف شیر، دوغ، ماست، توجّه: زیاده‌روی در مصرف کلسیم سرطان استخوان و سرطان خون به نوع لوسِمی که از مغز استخوان شروع میشود، می‌آورد)، 4ـ فیبر به مقدار لازم (مثلا مصرف سبزی‌جات تازۀ سالم و کاهو بدون سُس، توجّه: کمبود فیبر گیاهی باعث سرطان روده میشود)، 5ـ ویتامین A به مقدار لازم (مثلا مصرف هویج زرد، زردآلو، کدو حلوائی، توجّه: کمبود ویتامین A باعث افزایش اثر موادّ سرطان زاست)، 6ـ ویتامین B به مقدار لازم (مثلا مصرف مویز 21 عدد صبح ناشتا، آناناس، سبوس گندم و جو، توجّه: کمبود ویتامین B مخصوصاً ویتامین B2 باعث افزایش رشد سرطان‌های پوستی اِپی تلیال می‌شود).

درمان‌های عمومی انواع سرطان‌ها:

1ـ برای پیشگیری و کمک به درمان سرطان: ساعت 6 صبح آب خیار، ساعت 12 ظهر آب کاسنی، ساعت 6 بعد از ظهر آب کاهو، ساعت 12 شب آب کرفس بخورد، 2ـ میوۀ عنّابِ رسیده را بجوشانید و پس از ولرم شدن به نسبت مساوی با آب کاهو مخلوط کنید، سپس میل نمایید(درمان لخته، درمان پلاک و داروی قویّ ضدّ سرطان)، 3ـ انار شیرین با پرده‌های بین دانه‌های انار ضدّ سرطان است (عصرانه بخورید)، 4ـ شب سوپ یُولاف (جُوِ دوسَر) با سرکۀ طبیعی انگور عسگری میل کنید، 5ـ خوردن قُسطِ شیرین (قُسط عربی = خولنجان مصری) در درمان سرطان، بسیار مؤثّر است، 6ـ زردآلوی رسیده، ضدّ سرطان است بویژه سرطان ریه و پانکراس، هویج زرد، 7ـ جوشاندۀ پوست و برگ درخت بلوط ضدّ سرطان است.

ریز مغذّی‌های ضدّ سرطان: 1ـ شیر خرما+ عسل، 2ـ آب سیب+ عسل، 3ـ آب زردک+ عسل، 4. میوه‌هائی که دارای بِتاکارُوتن که پایۀ ویتامینA است(مانند: هویج زرد و زرد آلو و ...)، 5ـ بَرِّه موم عسل.

برای کنترل و جلوگیری از پیشرفت سلّول‌های سرطانی (40 تا 50 درصد سرطان‌ها در دنیا قابل درمان است):

1ـ برگ دارواش (شیرینک) یا قرص گیاهی إنگلیسی یا آمپول ایسکادُور(داروی ضعیف)، 2ـ ویتامین E، (زاویت E400 میلی‌گرمی، داروی شیمیائی)، 3ـ گُل خارمریم (داروی متوسّط)، 4ـ گیاه مُخَلَّصِه (داروی قویّ)، 5ـ آب زردک (هویج‌زرد رسمی) به همراه عسل، 6ـ سیاه‌دانه با عسل طبیعی.

بواسیر و همورئید

بواسیر = همورئید (گشاد شدن وریدهای درون مَجرایِ مقعدی):

انواع بواسیر: الف. داخلی (داخل رود آنال)، ب.خارجی (خارج رود آنال)، که هر کدام از اینها به چهار دسته تقسیم میشوند: 1.خونی، 2.بادی،3.ساچمه ای، 4.دگمه ای

پرهیز شود از: میوۀ موز، بیسکویت سفید، نان سفید،شکر، سینه مرغ، اُسانس‌های شیمیائی (نوشابه های گاز دار، آبمیوه های شیمیائی و...)، کم تحرکی، اضافه وزن، سوسیس و کالباس (سوسیس و کالباس مُوَلّد سرطان مغز، بواسیر، شقاق مقعد و انواع دیگر سرطان‌ها است).

الف. درمان بواسیر خونی: 1ـ سمّاق (یک قاشق چای‌خوری صبح و یک قاشق چای‌خوری شب)، 2ـ تره یک مشت با ناهار، 3ـ خُرفِه یک مشت با شام، 4ـ جوشاندۀ ریشۀ درخت انار، 5ـ تره‌فرنگی، 6ـ برگ درخت انگور، 7ـ میوۀ بِه یا مربّای آن با قند، 8ـ دمکردۀ گُل بابونه با قند، 9ـ دمکردۀ گُل بومادران با قند، 10ـ هلیلۀ کابلی [برای درمان اَدِمِ شکمی، افزایش دهندۀ بزاق دهان، ضدّ نفخ، مقوّی معده (کمک به هضم غذا نظیر کاسنی)، درمان بواسیر خونی]، 11ـ گُلنار فارسی (درمان مِنُوراژی، درمان بواسیر خونی، پیشگیری از آترواسکلروز)، 12ـ شاه بلوط (بلوط المَلِک) دو عدد، 13ـ هر روز خوردن جوشاندۀ پوست ریشۀ درخت نارگیل (یک استکان)، 14ـ میوۀ نارگیل (یک چهارم)، 15ـ روغن نارگیل (یک قاشق چای‌خوری) ضدّ بواسیر خونی است، 16ـ خوردن اسپرزه و لِعابِ آن (= موسیلاژ= مادّۀ جاذب آب).

ب. درمان بواسیر بادی: 1ـ هر روز عصرانه سه خوشه انگور با هستۀ آن بجوید و بخورید، 2ـ یک قاشق چای‌خوری أنیسون (زیرۀ سبز شیرین) را با یک قاشق چای‌خوری تخم کرفس و یک قاشق مرباخوری قند نرم بکوبید و هر روز بخورید، 3ـ دو إلی سه بار نشستن روی خِشتِ داغی که حوله روی آن انداختید، 4ـ دمکرده یا جوشاندۀ شُکاعی (=خارزن‌بابا= رَأسُ الشّیخ) را غرغره کنید و قورت دهید.

 

ج. درمان بواسیر ساچمه ای و بواسیر دگمه ای: 1ـ یک قاشق چای‌خوری زنیان یا نصف استکان عرق زنیان با دو مغز گردو با همدیگر جویده و خورده شود، 2ـ پودر هستۀ هلیلۀ زرد مخلوط با سفیدۀ تخم مرغ را هر شب تا صبح بر محلّ گذارند تا بهبودی کامل حاصل شود.

درمان عمومی بواسیر: 1ـ دمکرده یا جوشاندۀ ریشۀ حشیشة البواسیر (علف بواسیر)، 2ـ خوردن کوبیدۀ کُندُر با قند، 3ـ جوشاندۀ برگ حَساس و ریشۀ حَساس (گیاه حَساس = گُل قارکون = گُل قَهر = مستحیه) [توجّه: زیاده‌روی در خوردن دمکرده یا جوشاندۀ برگ و ریشۀ حساس، مسمومیّت می‌آورد و موجب ریزش مو می‌شود]، 4ـ خوردن گوشت پرندۀ هوبرِه (حُباری).

درمان درد بواسیر: 1ـ تُفالۀ چای‌دمکرده که چای آن مصرف‌شده را بر محلّ بواسیر ضمادکنید، 2ـ روزی سه‌مرتبه روی موضع‌درد روغن‌خیار بمالید، 3ـ سبزی تره بهمراه غذا بخورید، 4ـ روزی دو خوشه‌انگور با هستۀ آن بجوید و بخورید، 5ـ سبزی خرفه بهمراه غذا بخورید، 6ـ پماد شیمیائی هموروئید بر موضع بمالید

درهمه انواع بواسیر از دود انبر نسارا در حمام استفاده شود .

درمان بیماری اِم اِس

بیماری اِم اِس (MS ، مالتیپِل اِسکِلِرُوز، تصلّب متعدّد شرائین مغز)

خصوصیات بیماری MS:

1.بیماری غیرقابل پیش‌بینی است، 2.بیماری عودکننده و قابل بهبودی است، 3.بیماری اِم اِس سه مرحله دارد: أ.حمله، ب.عود، ج.خاموش، 4. بیماری خود ایمنی است که به چربی خاصّ تارهای عصبی حمله می کند.

علائم بیماری MS:

 

 MSبه دلیل درگیری سیستم اعصاب مرکزی، طیف وسیعی از علائم را ایجاد می‌کند:

 

1.گِزگِز انگشتان دست ‌و پا که معمولا 24 ساعت طول می‌کشد، 2. عدم تعادل در حرکت (مشکلات تعادلی و راه رفتن)، 3. تاری دید (معمولا یک چشم)، 4. ضعف اندام دست و پا، 5. خستگی مُفرط، 6.معمولا این بیماری در جوانی بیشتر است، 7. با خَم کردن گردن، لرزش پیدا میشود نظیر برق گرفتگی؛ زیرا پلاک‌های ناحیۀ گردن مانع عبور جریان پالس‌های الکتریکی می‌شود، و این حالت مرحلۀ قبل از اِم اِس است، 8. مشکلات ادراری، 9. مشکلات شناختی

روحیّات هر بیمار (از جمله بیمار اِم اِسی):

 

انکار بیماری، خشم نسبت به خدا و مردم و ...، افسردگی بخاطر دارا بودن بیماری، پذیرش بیماری و در صدد درمان برآمدن

عوامل تشدید کنندۀ بیماری MS:

 

ضعف اعصاب، استرس (نگرانی مستمر)، اضطراب (دلهره)، خود خوری، درگیری ذهنی، غصّه خوردن، بحث‌های بیهوده، تغذیۀ نامناسب (ترانس چربی بالا، سرخ کردنی، غذای مانده، اسانس‌های شیمیائی)، موادّ دُخانی (دُخانیات) أفیونی و روان برگردان، عفونت‌های متعدّد (1.ناشی از سرماخوردگی، لوزه‌ها، سینوس‌ها، 2.مجاری ادراری، 3.دستگاه تناسلی)

بیماری‌های مقلِّد MS (بیماری‌هایی که علائم شبیه بیماری MS دارند):

 

بیماری‌های روماتولوژی، لوپوس، بیماری‌های خود ایمنی، بیماری‌های عفونی

درمان MS در پزشکی جدید (دکتر محمّد علی صحرائیان متخصّص مغز و أعصاب و فِلُوشیب اِم اِس):

 

برای درمان تا سال 2005 میلادی 4 قلم داروی شیمیائی تزریقی بود، ولی در سال 2012 و 2013، سه داروی خوراکی (کپسول و ...) ساخته شده که داروهای بسیار گران‌قیمتی است و تا 60% علائم اِم اِس را کم می‌کند.

 

از جملۀ داروها در درمان اِم اِس، آمپول زیفرون است.

 

و همچنین آمپول اِکتُووِکس است که عوارضی را دارد، ازجمله: شِبه سرماخوردگی (تب، لرز، تعریق، درد عضلانی، خستگی)، واکنش‌های پوستی (قرمزی در محلّ تزریق، درد، نکروز پوستی، کبودی پوست)، افسردگی، اضطراب، مشکلات کبدی و...

 

* غِلافِ میلین روی سلّول‌های عصبی که نازک شود یا از بین رود، بیماری اِم اِس ایجاد و تشدید می‌شود، لذا پرفسور کریستوف سلماج با قرار دادن مایع میلین روی پارچۀ چسبانیده شده بر بخشی از بدن (مثلاً بازو) و جذب سلّولی این مایع از طریق پوست، عوارض اِم اِس را کاهش داده است.

توجه: در پزشکی جدید بیماری MS درمان کامل ندارد بلکه کنترل شونده است.

بیان نظریّۀ استاد علّامه آیت الله سید حسن ضیائی در درمان بیماری اِم اِس:

متأسّفانه در زمان ما، بیماریMS، از بیماری‌های شایع مغز و اعصاب شده است.

علل شایع بیماری MS :

برای این بیماری علت‌های مختلفی بیان شده است از جمله:

1.کاهش‌ویتامین‌D، 2.عامل‌ژنتیکی ‌و وراثتی(یعنی سابقۀ ابتلاء‌ خانوادگی)، 3.مصرف‌ دخانیات ازجمله سیگار، قلیان، چپق و پیپ، 4.برخی‌عفونت‌ها، 5.مصرف‌موادّ‌ افیونی‌و قرص‌های روان‌برگردان، 6.بعضی‌دارو‌های غیر‌ترکیبی(مفرده)‌یا ترکیبی(مرکّبه) گیاهی یا شیمیایی.

 مواردی که باید پرهیز شود:

 

1. قندهای شیمیایی (قند، شکر، شیرینی‌جات قنادی‌هاو...)

2. اسانس‌های شیمیایی (آبمیوه‌های شیمیایی، نوشابه‌های گازدار، بستنی‌های صنعتی و ...)

3. ترانس چربی بالا (ته دیگ، خامه، سرشیر، کله پاچه، جگر سیاه، موز، روغن جامد، انواع سُس)

4. کافئین زیاد (چای پُر رنگ، چای مانده، قهوه، شکلات، کاکائو، نسکافه)

5. استرس و اضطراب نداشته باشید لذا بیمار باید در محیط و جمع آرام باشد.

تذکّر:  تخم مرغ اگر می‌خورید دو بار در هفته بیشتر نخورید و حتماً به همراه پیاز خورده شود تا هم کلسترول بد ((LDL زردۀ آن از بین برود و هم ضدّ تصلّب شرائین باشد (در روایات شیعه آمده).

توجّه: افزایش دمای‌بدن به تَبِ‌شدید، هوای داغ، محیط داغ، آب‌داغ، استحمام با آب‌داغ، سُونا و وانِ داغ، بیماری MS را تشدید می‌کند.

تبصرة: بیماریMS، مانع بارداری نیست؛ لذا خانم‌های ازدواج‌کرده اگر بیماریMS دارند، می‌توانند با مشورت‌پزشک باردار شوند.

 موارد ذیل مصرف شود:

1. حجامت خشک یعنی بادکش کردن مفید است (از ملاج سر، از پشت گردن، از بین دو کتف، از قوس کمر).

2. صبحانه یک لیوان شیرِ تازۀ کم چرب مخلوط با یک قاشق مربّاخوری عسل آویشن.

3. صبح یک قاشق چای‌خوری پودر گل راعی به همراه عسل آویشن.

4. وسط روز یا عصرانه یک استکان یا یک لیوان آب میوۀ بِه ،مخلوط با یک قاشق مرباخوری عسل آویشن.

5. اول مغرب یک قاشق چایخوری پودر گل بهارنارنج به همراه عسل آویشن.

6. شب‌ها بعد از شام تا وقت خواب یک لیوان آب سیبِ تازۀ رسیدۀ طبیعی مخلوط با عسل آویشن.

7. به همراه غذا: یک عدد پیاز متوسّط، یک پَر سیر

8.در شبانه روز 4 لیوان آب، 4 لیوان آبجوش ولرم (یعنی هر 6 ساعت دو لیوان بنوشید)

9. نصف قاشق چای‌خوری پودر بادرنجبویه در یک استکان آبجوش دَم شود سپس مخلوط با عسل میل شود، یا نصف استکان و یا یک استکان عرق طبیعی آن میل شود.

10. میوۀ انجدان یکبار با تخم خربزه، و بار دیگر با صمغ عربی بخورید (یعنی هر 12 ساعت یکبار میل شود).

11. جوشاندۀ یک عدد کنگر فرنگی (آرتیشو)

12. مخلوط این چهار مورد: قُولَنجان (1 برابر)+ سُورَنجان (2 برابر)+ صَبر زرد (2 برابر)+ هلیلۀ سیاه (2 برابر)، سائیده شده و پودر شود،و آن‌را با لِعابِ مُقلِ اَزرَق (2 برابر) مخلوط نموده و خوب هم می‌زند و حَبّ (به اندازۀ نخود) درست کرده و می‌خورد.

 

طرز تهیّۀ لعاب مُقلِ اَزرَق (= مُرّ= مُرّ مَکّی = اَنگُوم = صمغ شیرابۀ درختچۀ خاردار مُرّان): مُقُلّ اَزرَق را در آبجوش ریخته پس از چند دقیقه، لعاب پس می‌دهد.

13. برای کمک به درمان ام اس و درمان بیماری‌های مُقلِّدۀ ام اس و استفاده از درمان‌های عمومی، موارد زیر مصرف شود:

الف. در طول روز، 14 عدد مغز بادام شیرین درختی را در آبجوش ولرم خیسانده شود سپس پوست آن‌را کنده، و دانه دانه خوب بجود و میل کند، ب. بعد از هر غذا یک قاشق چایخوری سیاه‌دانه (پودر نشود) به همراه عسل طبیعی آویشن خوب بجود و بخورد.

استرس(نگرانی و فشار روانی)

علائم شروع استرس که حاکی استرس شخص است:

1ـ احساس اضطراب، 2ـ تحریک پذیری، 3ـ بی‌قراری، 4ـ ضرب‌گرفتن انگشتان، 5ـ تکان‌دادن زیاد دست و پا، 6ـ حملات وحشت‌زدگی، 7ـ احساس خُرد‌شدگی، 8ـ نداشتن انرژی، 9ـ پُرخوری یا کم‌خوری.

علل ایجاد استرس:

1ـ خودخوری، درگیری ذهنی و فشار روانی، 2ـ مصرف زیاد گوشت قرمز (مخصوصا گوشت گاو) و غذاهای سرخ شده، 3ـ مصرف شیرینی‌جات غیر‌طبیعی، 4ـ کمبود ویتامین B، 5ـ کمبود پُتاسیُم، 6ـ کمبود مَنیَزیُم، 7ـ نکته سنجی‌های بیجا، 8ـ داشتن توقّعات بیجا و انتظارات بیجا از دیگران، 9ـ عاقّ والدین، 10ـ قاطع رَحِم، 11ـ اهمیّت بیش‌از اندازه به کار، 12ـ داشتن کارهای استرس زا مانند رانندگی، صندوق‌داری بانک، کارهای مدیریّتی و...، 13ـ لباس‌تنگ پوشیدن، 14ـ کفش‌تنگ پوشیدن، 15ـ زیا‌دبودن گرمای محیط یا گرمای هوا

اثرات سوء و بد بیماری استرس روی بدن:

1ـ بطور کلّی گوئیم بیماری استرس موجب ایجاد بیماری‌های پوستی میشود مانند: لکّه‌هائی روی پوست (مثل بیماری بَهَق)، 2ـ کاهش قدرت باروری، 3ـ جوش زدن، 4ـ میگرن، 5ـ مشکلات گوارشی، مانند: تُرش کردن، 6ـ اختلال در خواب، 7ـ مشکلات قاعدگی، مانند: نامنظّمی قاعدگی، قاعدگی شدید و قطع قاعدگی، 8ـ فرسودگی سیستم ایمنی بدن که علامت استرس شدید است، 9ـ کسانیکه زیاد اقدام به عمل‌های ترمیمی پوست و زیبائی میکنند، نشانۀ استرس زیاد آنها است، 10ـ گاهی حالت بی‌حوصلگی و گاهی حالت کثیر‌الشّک و گاهی حالت وسواسی دارد، 11ـ ریزش مو به نوع سکّه‌ای، 12ـ کم خوری استرسی یا پُرخوری استرسی.

درمان استرس:

1ـ صبحانه: شیر تازۀ گاو کم‌چرب با عسل زعفران یا عسل عنّاب بخورد.

2ـ مصرف سبزی‌جات (جعفری، ترخون، مرزه، پونه، نعنا، آویشن، ریحان، کاهو بدون‌سُس)، میوه‌جات (گلابی رسیدۀ شیرین، لیمو شیرین، میوۀ شاه‌بلوط (فندق کوهی)، خوردن سیب قرمز رسیدۀ شیرین معطّر طبیعی).     3ـ مصرف کدو حلوائی، تخمۀ خام کدو.

4ـ مصرف روغن زیتون طبیعی، یا زیتون خوراکی.

5ـ خوردن ماهی که بعد از آن عسل طبیعی بخورید.

6ـ خوردن غلّات (گندم، جو، ذرّت، برنج)، سبوس‌ها (سبوس گندم، سبوس جو، سبوس برنج)؛ زیرا برای درمان استرس و اضطراب نیاز به ویتامین 5B است که در سبوس غلّات هست لذا گوئیم نان‌گندم سبوس‌دار، نان‌جو سبوس‌دار، نان‌برنجی سبوس‌دار مصرف شود.

7ـ ماست شیرین کم چرب.

8ـ مغز خام بادام درختی شیرین.

9ـ ورزش‌های مناسب و نرمش‌های مفید در هوای آزاد حیاط منزل یا پارک (زنان به پارک بانوان بروند).

سائیدگی مفصل (آرتروز)

علل ایجاد آرتروز: 1ـ وزن نامناسب؛ زیرا 10 الی 20 کیلو اضافه وزن، 20% الی 30% آرتروز را افزایش می‌دهد، 2ـ کمبود  ویتامین D، 50% تا 60% آرتروزها را افزایش می‌دهد، 3ـ کمبود سِلِنیوم، 4ـ کمبود ویتامین B، 5ـ عضلات ضعیف، 6ـ چهار‌زانو زیاد نشستن، 7ـ گردن را در یک حالت زیاد نگه داشتن، 8ـ چرخش ناگهانی، 9ـ خم شدن زیاد

 

درمان: 1.یک‌قاشق غذاخوری پودر سنجد (که از مخلوط پودر پوست‌و گوشت‌و هستۀ سنجد است) در یک‌لیوان شیر، 2. شیر خرما، 3.شیرۀ خرما، 4ـ برگ سنا، 5ـ سنجد، 6ـ زنجفیل (زنجبیل، به تنهائی یا مخلوط با عسل)، 7ـ سبزی‌جاتِ تازۀِ سالمِ بهداشتی به رنگ‌های زرد، بنفش و سبز، به همراه ناهار و شام بخورند، 8ـ برای از بین بردن درد آرتروز، روغن رازیانه را بر محل درد بمالید.

 

پیشگیری از آرتروز گردن: 1. صبح، ظهر و شب، هر بار 30 مرتبه دستها را به کمر گرفته و شانه ها را بالا داده و به حالت چرخش به عقب دور دهند، 2.گردن را به چهار طرف بطور آهسته و نَرم، هر طرف 10 مرتبه، 3. آرنج را روی میز گذاشته، کف دست را به مدّت 10 ثانیه به پیشانی فشار دهند، 4.به مدّت 10 ثانیه سر را به عقب فشارداده، درحالیکه دو دست را پشت‌سر گذاشته‌و به طرف جلو فشاردهند، 5.بایستی بالِشِ سر، کوتاه و سِفت باشد.

درمان پوکی استخوان (استئوپُورُز)

درمان طبیعی: صبح: شیر عسل، ظهر: شیر خرما، عصرانه: پودر سنجد(که از مخلوط پودر پوست و گوشت و هستۀ سنجد است) مخلوط با شیر، عصرانه یا وسط روز: خوردن مخلوط سه شیره (خرما، انگور، توت)، شب: مغز گردو با پنیر

 

درمان شیمیائی: ویتامین B1،  قرص کلسیم D،  قرص کلسیم غضروفی (با تجویز پزشک متخصص)

 

درمان کوفتگی و ضرب دیدگی

1.ضماد تُرُب مخلوط با عسل، 2. ضماد مخلوط زردچوبۀ خالص با زردۀ تخم‌مرغ‌ سالم، 3.‌ضماد مخلوط پودر زَمِه در زردۀ تخم‌مرغ سالم.

درمان فشار خون بالا

1. صبح ناشتا: دمکردۀ پنج برگ زیتون با شکر سرخ مازندران بنوشید.

2. وسط روز: مخلوط زرشک+ عنّاب در آبجوش خیسانده و سپس بخورید، سه عدد خیار‌بوته‌ای بخورید، شاه‌توت و توت‌فرنگی

3. به‌ همراه ناهار: سیر، پیاز، موسیر، کاهو بدون سُس  و میوۀ گریپ فوروت بخورید.

4.عصرانه: قره‌قاط سیاه سه‌عدد یا دمکردۀ آن با عسل، دمکردۀ بومادران با عسل

5. اول مغرب: سَداب برای کاهش فشار خون و برای تقویت مویرگها و کاهش قابلیّت نفوذ مویرگها

6. به همراه شام: کرفس، شنبلیله، کنگر خوراکی، تَرخون

7. شب‌ها: تخم خیار+ تخم کاسنی+ تخم خرفه+ تخم گشنیز، به طور مساوی مخلوط نموده و بخورید.

8. شب قبل از خواب: آب ماست، آب نخود زرد

9. بعد از هر غذا یک عدد سیب درختی رسیده یا یک عدد انار شیرین

10. آب و آبجوش  ولرم

11. حفظ تعادل روانی

12. دانه گنده تلخه (علف هرز مزارع)، تمر هندی (تمبر گجری = تمر مکّه)، ماء الشّعیر اسلامی (مخمّر آبجو)، زیرفون در درمان فشار خون إسترسی مفید است.

13.سَمّ نیش زنبور یک عـدد (به شرطی‌که آلرژی به سَمّ زنبـور نداشتـه باشید یعنی به شُوکِ آنافِیلاک نرویـد)

14. به مقدار کم، دمکردۀ برگ دارواش

15. دمکردۀ گیاه سرخ ولیک

16. تَرِۀ زراعی و ترۀ وَحشی (تره فرنگی)

17. شاهی (تر‌تیزک= رشاد = جرجیر)

 

18. انگور رسیدۀ شیرین هم برای کاهش فشار‌خون و هم برای کاهش اورۀ خون بسیار مفید است.

19. تمشـک خون را قلیایی میکندو دارای ویتامین C  و  Kبوده و برای درمان اُورۀ خـون و فشـارخـون و عفـونت مفید اسـت

20. جوشاندۀ ریشه و برگ توت فرنگی

 

21. آبلیمو تُرش تازه، لیموشیرین   

22. میوۀ گلابی    

23. گُلِ سرخ ولیک 10 گرم+ گُل استوخدّوس 5 گرم+ سیر 5 گرم مخلوط کرده و بخورید.

24. ساقه و برگ جعفری بصورت خام یا جوشاندۀ آن  

25. صبر زرد مخلوط با سرکۀ طبیعی به کف پا زده (به شرطی‌که آلرژی پوستی نداشته باشد)

26. عَنّاب تازه یا جوشاندۀ عناب خشک

27. خوردن سیرابی گوسفند با ماست شیرین کم چرب

28.ترشک

29.دمکرده یا جوشاندۀ چای‌قرمز (چای ‌سُرخ)

30. گوجه سبز

31. آلوچه

32. تمر هندی بی نمک

33. قَرقَروت بی نمک

34. لواشک

35. کوهپیمایی یا پیاده‌روی آرام در سطح مستوی بمدّت 20 دقیقه یا شنای آرام در عمق‌کم استخر بمدّت 20 دقیقه (یا دوچرخه سواری برای آقایان بمدّت 20 دقیقه)

 

36. شربت زعفران عسل (در فشارخون استرسی)

 

37. پونه، نعنا، ریحان به‌همراه غذا

 

38. جوشاندۀ گل گاو زبان

 

39.هفته‌ای دو بار ماهی که بعد از آن عسل بخورید.

40. خوردن روغن زیتون با غذا

41. مصرف آب پیاز تازه مخلوط با عسل طبیعی، در درمان سختی دیوارۀ شرائین (سختی دیوارۀ سرخ‌رگ‌ها) به ویژه شرائین مغزی مفید است.

42. انار تازه، آب‌انار تازه، رُبّ‌انار طبیعی

43. روزی دو تا سه لیوان مصرف شیر تازۀ گاو جوشیدۀ کم چرب با عسل آویشن

44. عسل طبیعی (اُرگانیک): باعث تحریک و تقویت قلب و گُشادی رگ‌ها و افزایش جریان خون در شریانچه‌ها تنظیم فشارخون می‌شود و از انفارکتوس قلبی جلوگیری می‌کند، عسل به علّت داشتن گلوکز زیاد انرژی لازم برای میوکارد را فراهم می‌کند.

45. عسل بلوط: این عسل به رنگ تیره است و برای جلوگیری از واریس، ضعف و بی‌حالی، کم‌خونی و ناراحتی‌های گردش خون مصرف می‌شود و البتّه عسل درجۀ دو می‌باشد گرچه عسل اکلیل کوهی و عسل استوخدوس عسل درجه یک محسوب می‌شود که موارد خاصّ خود را دارد.

46. عسل مریم گُلی: این عسل کهربایی روشن یا طلائی تیره است و برای پیشگیری از أفسردگی، فشار خون بالا، کم‌خونی و ضعف و بی‌حالی مفید می‌باشد.

47. عسل گندم سیاه: این عسل زرد تیره یا قهوه‌ای تیره است و در بارداری، شیردهی، کمبود موادّ معدنی و بیماری‌های عروقی مصرف میشود.

بیماری پُر فشاری خون و بیماری‌های قلبی و سکتۀ قلبی:

توجّه: 5 درصدِ مردم دنیا بیماری قلبی‌و‌عروقی ندارند، ولی 95 درصدِ مردم دنیا دچار یکی‌از بیماری‌های قلبی‌و‌عروقی هستند، گرچه خودشان ندانند. مردم ایران 8 درصد بیشتر از میانگین جهانی مبتلا به بیماری‌های قلبی‌و‌عروقی هستندو این بیماری‌ها ردیف اوّل مرگ‌و‌میرها را در ایران تشکیل‌می‌دهند.

علل اصلی و عوامل مؤثّر در ایجاد و تشدید بیماری‌های قلب و عروق:

1ـ خوراکی‌های صنعتی و غذاهای آماده (فست فودها، سوسیس‌ها، کالباس‌ها، همبرگرها، پیتزا و...) [بسیاری از املاح مقوّی و ویتامین‌ها از بین می‌رود که 80% آنزیم‌های مفید پائین می‌آید] و اسانس‌های شیمیائی [70 نوع است و 20 بیماری می‌آورد] (نوشابه‌های گازدار و غیر گازدار شیمیائی و آبمیوه‌های شیمیائی و …)

2ـ موادّ شیمیائی و پلاستیکی،   3ـ فشارهای عصبی و استرس

4ـ شوینده‌های شیمیائی، موادّ شیمیائی معطّرکننده، ادکُلُن ها

5ـ امواج الکترونیکی و مخابراتی مخصوصا دکل های مختلفی مثل ایرانسل که کنار خونتون نصب میشه وپول خوبی به صاحب ملک میدهند. صاحب ملک ها توجه کنن این از موارد حق الناسه که چگونه میخواهند جبران کنند؟

6ـ همۀ وسایل برقی که میدان مغناطیسی ایجاد میکنند که گاز سمّیِ فِلُورین(Felorin) ، برخی از قطعات کامپیوتری زمانیکه داغ می‌شوند گازهای سمّی تولید می‌کنند

7ـ لباس‌هائی که با موادّ نسوز تولید می‌شود،    8 ـ موادّ آرایشی شیمیائی،

9ـ افزایش چربی‌های مضرّ خون [کلسترول بد (LDL) و تری گلیسرید خون] با مصرف خامه، سرشیر، میوۀ موز، روغن جامد، کلّه پاچه، جگر سیاه، ته دیگ، کیک خامه‌ای و…

10ـ فشارخون انقباضی بالاتر از 14 و کمتر از 11 ، فشار خون انبساطی بالای 9 و کمتر از 7

11ـ مصرف دخانیات (پیپ، چپق، سیگار، قلیون) [باعث ناراحتی قلبی و نارسائی ریه می‌شود]،

12ـ مشروبات الکلی

13ـ ظروف پلاستیکی، تفلونی، آلومینیومی و سربی

14ـ مصرف موادّ أفیونی (بنگ، چرس، حشیش، ماری جوانا، تریاک و دود آن، مُرفین، هروئین و…)

15ـ مصرف قرص‌های روان برگردان (اکستازیECSTASY، دلفین، آبی، اِکس و…)

16ـ پُرخوری،       17ـ کم تحرّکی،        18ـ اضافه وزن

19ـ مصرف کافئین زیاد [حدّاقلّ هشت بیماری می آورد] (چای سیاه، قهوه، شکلات، کاکائو، نسکافه و…)

20ـ قندهای شیمیائی (قند، شکر، شیرینی‌جات غیر طبیعی و…)

21ـ بیماری قند خون (دیابت)،   22ـ عامل ژنتیکی و وراثتی

23ـ زیاد خوردن گوشت قرمز و گوشت شکار

24ـ ترانس چربی بالا (روغن جامد، موز، غذاهای پُر چرب، کیک خامه‌ای، خامه، سرشیر، کلّه پاچه، جگر سیاه، سرخ کردنی، تف دادنی، بو دادنی، ته دیگ)

 

25ـ مصرف زیاد رازیانه،    26ـ لباس‌های تنگ و بدن نما

27ـ زیاده‌روی در نوشیدن آب یا ننوشیدن آب و یا بسیار کم‌نوشیدن آب

28ـ سر و صدای ناشی از ترافیک، دانسینگ، کاباره یا شب‌نشینی مبتذل

29ـ جیغ زدن، داد و فریاد نمودن، زیاد صحبت کردن، عادت به بلند صحبت کردن،      

30ـ دائماً خشمگین و غضبناک بودن.

درمان:

صبح ناشتا: عسل طبیعی مخلوط با آب ، یا مخلوط با آبجوش ولرم

صبحانه: یک لیوان شیر تازۀ گاو کم چرب مخلوط با یک قاشق مربّاخوری عسل طبیعی، نان سبوس‌دار با مربّای سیب، مربّای بِه، مربّای آمله، مربّای هویج زرد (زردک)    

وسط روز: گلابی رسیده(در روایات شیعه آمده)، انگور سیاه، دمکردۀ بومادران، دمکردۀ کاسنی

ناهار: کباب ماهی (و بعد از آن عسل بخورید) و یا کباب ران مرغ بدون پوست با نارنج و سپس دوغ شیرین کم چرب

به همراه ناهار: بادرنجبویه، کاهو (بدون سُس) و روغن زیتون، و سبزی شنبلیله و سبزی ریحان

بعد از غذا: سیب درختی رسیدۀ شیرین

عصرانه: هویج زرد، انار شیرین، طالبی، توت فرنگی، به مقدار نصف قاشق چای‌خوری نارمُشک مخلوط با عسل آویشن گردد و میل شود

مغرب وشب: گیلاس، آلبالو، آلوبخارا، کرفس، سیر پخته، پیاز پخته

شام: آش آلو با نان جو سبوس‌دار به همراه پرتقال، سوپ جعفری هویج زرد روغن زیتون با نان جو سبوس‌دار به همراه توسُرخ (دارابی= گریپ فوروت)، زرشک پلو با روغن زیتون خوراکی به همراه نان جو سبوس‌دار به همراه پرتقال

شب قبل‌از‌خواب: 7 برگ‌کاسنی، عرق‌طبیعی بیدمشک، عرق‌طبیعی بادرنجبویه، آب سیب‌رسیده شیرین تازه، آب بِه رسیده، گلابی رسیده